Anasayfa » Belgeler » E-Ticaret » Web Sitesi KVKK Aydınlatma Metni

Nasıl İşliyor ?

  • 1 – Seç
    Başlamak için ”Hemen Doldur” butonuna tıklayın.

  • 2 – Doldur
    Verdiğiniz cevaplara göre metin içeriği otomatik olarak oluşacaktır.

  • 3 – İndir
    Belgenizi bilgisayarınıza Word ve PDF formatında indirebilirsiniz.

Web Sitesi KVKK Aydınlatma Metni

  • Fiyat
    59 ₺

  • Sayfa Sayısı
    1 Sayfa

  • Güncelliği Kontrol Edildi

  • Formatlar
    Word ve PDF

HEMEN DOLDUR

Kanunun 10. maddesi uyarınca, veri sorumluları kişisel verisini işlediği ilgili kişileri aydınlatmakla yükümlüdür. İşleme faaliyetinin hukuka uygun yerine getirilmesi için ilgili kişiler Kanunun 10. maddesinde yer alan şartlar hakkında bilgilendirilmelidir. Bu yükümlülük yerine getirilirken 10 Mart 2018 tarihli Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğe uyulmalıdır.

Aydınlatma yükümlülüğü, veri sorumluları için bir yükümlülük olmakla birlikte kişisel verisi işlenen gerçek kişiler için de kontrol ve denetim yetkisinin göstergesi olan bir haktır.

Aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmemesi halinde Kanunun 18. maddesinde düzenlenen yaptırım uygulanır. Aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirildiğinin ispatı veri sorumlusuna aittir.

Belge Nasıl Kullanılır?

Tarafınıza yöneltilen sorulara verdiğiniz cevaplara göre metindeki boşlukları doldurarak tamamladığınız Web Sitesi Aydınlatma Metnini platformumuz üzerinden Word veya Pdf formatında indirerek, belgede belirtilen internet sitesinde kullanıcıların kolaylıkla erişebileği bir şekilde yayınlamalısınız. Aydınlatma metninin kişisel verilerin elde edildiği sırada sunulması gerekmektedir.

Belgeyi Kimler Kullanır?

İnternet sayfası ziyaretlerinde kişisel veri işleyen veri sorumlusu internet operatörleri ilgili belgeyi kullanabilir.

Mevzuat Dayanağı

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

10 Mart 2018 tarihli Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ

Bu belgeye verilen diğer adlar: kişisel veri bildirimi, kişisel veri aydınlatma, web site ziyaretçi aydınlatma

Çerez politikası – İndirilebilecek diğer hukuki belge örnekleri