Anasayfa » Belgeler » E-Ticaret » Web Sitesi Çerez Politikası

Nasıl İşliyor ?

  • 1 – Seç
    Başlamak için ”Hemen Doldur” butonuna tıklayın.

  • 2 – Doldur
    Verdiğiniz cevaplara göre metin içeriği otomatik olarak oluşacaktır.

  • 3 – İndir
    Belgenizi bilgisayarınıza Word ve PDF formatında indirebilirsiniz.

Web Sitesi Çerez Politikası

  • Fiyat
    59 ₺

  • Sayfa Sayısı
    1 Sayfa

  • Güncelliği Kontrol Edildi

  • Formatlar
    Word ve PDF

HEMEN DOLDUR

Çerezler, bir internet sayfası ziyaret edildiğinde kullanıcıların alışkanlık ve tercihlerine ilişkin bilgileri kullanıcıların cihazlarında veya ağ sunucularında depolayan küçük boyutlu dosyalardır. Bu bilgiler ad, soyadı, iletişim bilgileri gibi bilgiler, analiz ve performans, istatistik veya reklam ve pazarlama amacıyla toplanan bilgiler olabilir. Kişisel verilerin işlenmesinde kullanılan çerezler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) kapsamında korunmaktadır. Bu bağlamda ilgili kişilere işleme faaliyeti hakkında aydınlatma yapmak ve açık rıza dışında bir işleme nedeni bulunmayan çerezler için ilgi kişinin rızasını almak veri sorumlusunun yükümlü olduğu işlemlerdir.

Çerezler konusu Kanun kapsamında açıkça düzenlenmemektedir. Ancak, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu özellikle veri sorumlusu işletmeler bakımından çerezler konusunda düzenleme getirmektedir.

Belge Nasıl Kullanılır?

Tarafınıza yöneltilen sorulara verdiğiniz cevaplara göre metindeki boşlukları doldurarak tamamladığınız Çerez Politikası metnini platformumuz üzerinden Word veya Pdf formatında indirerek, belgede belirtilen internet sitesinde kullanıcıların kolaylıkla erişebileği bir şekilde yayınlamalı ve kullanıcıların onayına sunmalısınız.

Çerez politikasını ilgili kişinin web sitesini ziyareti ile birlikte aynı anda sunmalısınız. Böylelikle çerez politikasına ilişkin aydınlatma yükümlülüğü en geç kişisel verilerin işlenmesi sırasında yerine getirilmiş olur.

Belgeyi Kimler Kullanır?

İnternet sayfası ziyaretlerinde çerezler yoluyla kişisel veri işleyen veri sorumlusu internet operatörleri ilgili belgeyi kullanabilir.

Mevzuat Dayanağı

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu

Bu belgeye verilen diğer adlar: çerez bildirimi, veri sorumlusu, çerez, çerez politikası, aydınlatma

İnsan kaynakları, iş hukuku – İndirilebilecek diğer hukuki belge örnekleri