Anlaşmalı Boşanma Protokolü2024-01-16T23:32:15+03:00
Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Anlaşmalı Boşanma Protokolü

Müşteri Yorumları Oy(5 müşteri yorumu)

239 TL 

Anlaşmalı Boşanma Protokolü eşlerin boşanmanın neticelerine ilişkin hâkime sundukları anlaşma protokolüdür ve eğer hâkim bu protokolün uygun olduğuna kanaat getirirse boşanma, protokoldeki şekliyle gerçekleştirilir.

  • Son Güncelleme
    26-03-2024

  • Kontrol
    Uzman Avukat

Anlaşmalı Boşanma Sözleşme Detayı

Bu Sözleşmeyi Satın Alanlar Bunları Da Aldı

Müşteri Yorumları

Avukatlar tarafından hazırlanmış profesyonel bir doküman olması ve uygun fiyatla bu dokümana sahip olabilmek beni çok rahatlattı

A.Y.

Bu protokol, süreci gerçekten çok kolaylaştırdı. Kulaktan dolma bilgilerle süreci yürütmek zorunda kalmadan profesyonelce hazırlanmış ve bize özel oluşturulmuş bu belge sayesinde eşimle boşanma sürecimiz sağlıklı şekilde ilerledi.

E.G.

Protokolü oluştururken sorulan sorular çok yönlendirici. Profesyonel kişiler tarafından hazırlanan bir doküman olduğunu daha başta hissediyorsunuz.

A.T.

Böyle bir zamanda buna kafa yormadan ve yüklü ücretler ödemeden işimi halletmeyi beklemiyordum, çok teşekkürler.

M.K.

Zaten zor olan bir süreci hızlı bir şekilde atlatmamı sağladınız

E.T.

Sık Sorulan Sorular

Anlaşmalı boşanma davaları; mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak bu soruya net cevap vermek zor olsa da tek celsede boşanmak isteyenler için ortalama 3 ay süreceğini söyleyebiliriz.

Anlaşmalı boşanmak için evliliğin en az bir sene sürmesi gerekir.

Anlaşmalı boşanma; iki tarafın boşanmanın tüm sonuçları hakkında anlaşarak evlilik birliğini sona erdirmek üzere taraflardan birinin ya da her ikisinin de birlikte açtığı boşanma davasıdır. Anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için evliliğin en az bir yıl sürmüş olması gerekmektedir. Eşlerin mahkemeye beraber başvurması ya da eşlerden birinin açtığı boşanma davasının diğer eşçe kabul edilmesi ile boşanma davası açılır.

Taraflar boşanma konusunda mutabık olamazlar ise boşanma süreci çekişmeli boşanma davası olacak şekilde başlar. Taraflardan birinin mahkemeye boşanma dilekçesi hazırlayıp vererek süreci başlatması ile mümkün olur.

Hayır. Sadece protokol ile boşanma davası açılamaz. Taraflar anlaştığı durumda mahkemeye bir boşanma dilekçesi ve ekinde Anlaşmalı Boşanma Protokolü ile başvurmalıdır. Dilekçenin davacı tarafından imzalanması yeterlidir ancak protokolde her iki tarafın da imzasının olması gerekir.

Anlaşmalı boşanma protokolü, çiftler arasındaki boşanma sürecinde anlaşmaya varılan hükümlerin yazılı olarak ifadesidir. Protokol, boşanma süreci hakkında çiftler arasındaki anlaşmaları, boşanma sürecinin ve sonrasında alınacak önlemlerin ayrıntılı bir şekilde belirtilmesini içerir. Ayrıca protokolde çiftlerin boşanma sürecinin nasıl yürütüleceği, çocuklar ve eşler arasında paylaşılan mal varlığı ve ödemeler hakkındaki detaylar belirtilir.
Dava dilekçesinin eki olarak Anlaşmalı Boşanma Protokolü’nün mahkemeye sunulması halinde bu protokolde belirtilen boşanmanın malî sonuçları ile çocuğun durumu hâkimin uygun bulduğu şekilde düzenlenip boşanma süreci tamamlanacaktır. Hâkim, protokol üzerinde tarafların ve özellikle çocukların menfaatleri için gerekli değişiklikleri yapabilecektir.

Boşanma davası, anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma davası olmak üzere iki şekilde açılmaktadır. Her iki dava da mahkemeye taraflardan birinin boşanma dilekçesiyle başvurması durumunda açılabilmektedir. Boşanma dilekçesinde davacı tarafın imzasının olması yeterlidir.

Web sitemiz üzerinden doldurduğunuz bu protokol ile size özel, güncel ve alanında uzman avukatlarca hazırlanmış bir protokole sahip oluyorsunuz. Mahkemeye bir boşanma dilekçesi ve ekinde doldurduğunuz bu Anlaşmalı Boşanma Protokolü ile başvurmanız yeterlidir.

Satın aldığınız dokümanda daha sonra düzenleme yapabilmeniz için dokümanı word ve pdf formatında sizlere iletiyoruz. Dolayısıyla çıktısını almadan word formatı üzerinden istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma dava dilekçesi, temel amacı eşler arasında anlaşmaya varılmış olan boşanma koşullarının yargıya sunulmasıdır. Boşanmanın her iki tarafın da haklarının korunması ve çocuğun haklarının korunması noktasında katılımını gerektirir. Bu dava dilekçesinde, eşlerin anlaştığı boşanma koşullarının belirtilmesi ve boşanma sonrası çocukların bakımının nasıl sağlanacağının detaylarının içermesi gerekir. Ayrıca, boşanmadan önce eşler arasındaki tüm varlıklarının ve borçların bölüşümünün nasıl olacağının da belirtilmesi ve anlaşmalı boşanma davası dilekçesinin, boşanma hakkında belirtilen tüm koşulların bir listesi olarak sunulması gerekir.

Anlaşmalı boşanma davaları; mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak bu soruya net cevap vermek zor olsa da tek celsede boşanmak isteyenler için ortalama 3 ay süreceğini söyleyebiliriz.

Blog Yazıları

Bültenimize Abone Olun

İş başarınızı artırmaya yönelik faydalı makaleler, ipuçları ve püf noktaları için bültenimize kaydolun

E-Bültene Kayıt Ol

Sistem Global İştirakidir
Go to Top